Beatles og te
For noen år siden begynte vi å legge merke til at det var en Twitter-konto som handler om Beatles og te. Vedkommende postet bare bilder av Beatles eller en Beatle i ferd med å drikke te, eller avbildet med tekopper.
Så dukket det opp et fanzine som så ut som The Beatles Monthly Book, kalt The Teatles Book. Vi kom aldri over et eksemplar selv, men folk begynte å legge ut bilder av magasinets forsider. Så la Pattie Boyd ut et bilde av seg selv med et eksemplar av nummer 11 av bladet. Og så ble utgiverens Twitter-navn nevnt av den offisielle John Lennon Twitter-kontoen.
Det tok av på sosiale medier da te-bevisste fans så de tekoppene med brune striper som ble benyttet under Get Back-innspillingene i Peter Jacksons TV-serie. Nye tekrus med samme design ble selvsagt produsert, og misbrukte Teatles-navnet.
Det er waliseren Huw Spink (bosatt i Liverpool) som sto bak The Teatles Book og tebildene av Beatles. Vi bringer et intervju med Huw i neste nummer av Norwegian Wood.
Huw ga seg med fanzinet i dette formatet etter 20 numre, men nå har han startet et nytt fanzine som bare heter TEATLES. Han har sendt oss nummer 2 som er i handelen nå.
Bladet er kvadratisk i formatet og måler 14,8 cm i både høyden og bredden, altså bare litt større enn et CD cover. Nummer 2 er på 52 sider og innholdet er som følger:
James Denchfield skriver om Beatles og den arkitektoniske stilen “brutalismen”. Disse er sammenfallende i tid, bortsett fra at brutalismen strakk seg til 1976. Artikkelen avsluttes med eksempler på bygninger i brutalistisk stil med Beatlestilknytning. Byggene som er avbildet er bl.a Hotel Royal i København hvor Beatles overnattet i 1964, og Hotel President hvor Beatles bodde i London før de flyttet fra Liverpool.
Så følger tegneserie-føljetongen Pete Beat med manus av Matt Barton og tegninger av Steve Lucas. Vi møter Pete Best som står og raker løv i hagen i Liverpool i slutten av nittitallet. En iakttager undrer seg på hva Pete tenker mens han raker…er det spennende episoder fra livet med The Beatles? Fortsettelse følger.
En novelle av Teresa Tumminello Brader fra New Orleans maler en dystopi der folk er på jakt etter farger etter å ha blitt rammet av katastrofen “the cusp”. Den bare såvidt toucher på Beatles’ psykedelia.
Simon Howlett har reist i Beatles’ fotspor på Skottlandsturnéen i 1960 og tatt bilder av bygningene Beatles spilte i. Du kan også se bildene på hans eget nettsted.
Jamie Osborne‘s “Act Naturally” hyller det faktum at medlemmene av The Beatles fremsto akkurat som de var, det var ikke dem selv som dyrket frem et image – det klarte pressen og filmene. Han tar for seg hver beatle og forklarer deres personlighetstrekk ut fra oppveksten. Noe av forklaringen på suksessen var at de sa det de følte og beskrev det de så. Fortsettelse følger, står det til slutt.
“They think it’s REVOLVER…it is now” av Mark O’Callaghan handler om det albumet – og om Englands seier over Vest-Tyskland i finalen i verdenscupen samme uke. Mens sistnevnte var øyeblikkelig stolthet og nytelse, brukte “Revolver” lenger tid til å bli satt pris på. Kun noen få av anmelderne anno dazumal forsto hvilken banebrytende og grensesprengende LP dette var. Og det tok tiår før hele anmelderstanden ble enige i dette.
Siste kommentarer